Groninger Orgelagenda 2005

Text Example

advertentieDe Stichting Groningen Orgelland heeft onlangs de eenentwintigste jaargang van de Groninger Orgelagenda uitgebracht.

In deze agenda zijn alle orgelactiviteiten die in het jaar 2005 in Groningen plaatsvinden opgenomen. Naast een compleet overzicht van de concerten worden ook de overige actvititeiten, zoals een herdenkingsprogramma rond de componist J.P. Kellner, een orgelconcours en een excursieprogramma in deze uitgave vermeld. De agenda is gratis verkrijgbaar.

De Provincie Groningen kent een ongekend rijke orgelcultuur. Meer dan zes eeuwen ogerlbouwkunst is hier in al haar variaties vrijwel volledig aanwezig. De Stichting Groningen Orgelland wil deze cultuurschat graag en op verschillende wijzen onder een brede aandacht brengen. Als koepelorganisatie in Groningen coördineert de stichting de vele en diverse activiteiten die rond het orgelbestand in deze provincie plaatsvinden en publiceert deze in de jaarlijkse uitgave, de Groninger Orgelagenda.

In jaargang 21/2005 van deze agenda zijn zo alle orgelconcerten die in dit jaar platsvinden opgenomen. Daarnaast is er aandacht gegeven aan de componist Johann Peter Kellner (1705-1772). In dit Kellner herdenkingsjaar wordt een studiemiddag en een aantal bijzondere concerten georganiseerd. De agenda geeft verder onder meer uitvoerige informatie over de recent uitgevoerde orgelrestauraties.

De agenda is gratis verkrijgbaar bij de plaatselijke orgelcommissies in Groningen, de VVV-kantoren in deze provincie en via de stichting.

Voor nadere informatie

de heer A.H. Veening

Havenweg 48

9982 ED Uithuizermeeden

telefoon (0595) 41 35 18

http://www.groningenorgelland.nl