Groninger Orgelagenda 2006

Text Example

advertentieOnlangs is de nieuwe Groninger Orgelagenda, een uitgave van de Stichting Groningen Orgelland (SGO), weer verschenen. In de agenda zijn alle (orgel)concerten opgenomen die in de provincie Groningen worden georganiseerd en een deel van de concerten van Drenthe. Naast deze opsomming van concerten staan er in de orgelagenda zeer lezenswaardige artikelen over het actuele orgelgebeuren in Groningen.

De stand van zaken rond de restauraties van diverse orgels wordt beschreven en er is extra aandacht voor de orgels in Krewerd, Kantens en Heveskes alsmede voor het orgel in de ‘Oosterpoort’ in Groningen.

In de orgelagenda wordt ook de aandacht gevestigd op de evenementen die de SGO in 2006 zal organiseren. Zo is er aandacht voor de componist Johann Pachelbel die 300 jaar geleden overleed. Drie jonge vrouwelijke buitenlandse studenten zullen rond het thema Pachelbel in juni concerteren op drie fraaie maar minder bekende orgels in Groningen en op 1 juli is er een boeiende excursie naar vier Lohman-orgels gepland.

Een vooruitblik wordt gegeven op de activiteiten die in het kader van het Buxtehudejaar 2007 worden gehouden. Van de jaarlijks terugkerende activiteiten van de SGO worden genoemd: de orgelexcursie 2006 van eind september met als onderwerp orgelhistorie in de Eems-Dollard Regio, het orgelconcours op 16 september in Eenrum en het orgelinformatiecentrum in de Martinikerk dat gedurende de zomerperiode is geopend. Extra aandacht ook voor de verschillende open orgeldagen in Groningen.

De orgelagenda wordt gratis toegezonden aan de donateurs van de SGO maar is ook op aanvraag, eveneens gratis, te verkrijgen.

U kunt daarvoor bellen naar nummer (0595) 41 35 18 of e-mailen naar info@groningenorgelland.nl

Op de website http://www.groningenorgelland.nl, vindt u ook nadere informatie.

De orgelagenda gaat vergezeld van de nieuwe catalogus met daarin de bestaande en nieuwe uitgaven van de SGO.

© 2006 www.orgelnieuws.nl