Groninger Orgelagenda is weer uit!

Text Example

advertentieDe Stichting Groningen Orgelland (SGO) heeft onlangs de Groninger Orgelagenda 2013 uitgebracht. In jaargang 29 van deze agenda staan ruim 160 orgelconcerten en orgeldemonstraties in de provincie Groningen. Daarnaast is er in deze uitgave ook veel aandacht voor orgelnieuws uit de regio.

Verder is er in de agenda aandacht voor nieuw uitgekomen cd’s, dvd’s, publicaties, workshops, orgelinwijdingen, excursies en nieuws over de stand van zaken met betrekking tot orgelrestauraties in de provincie Groningen. De agenda biedt ook informatie over eigen activiteiten van de SGO zoals het SGO-orgelconcours, excursies en de open orgeldag.

Speciale aandacht is er dit jaar voor Johann Ludwig Krebs wiens driehonderdste geboortjaar wordt herdacht. De Orgelagenda geeft een overzicht van alle concerten met zijn werken. Pieter Dirksen schreef een informatief achtergrondartikel over deze componist en zijn werk.

Met het verschijnen van de nieuwe agenda is ook de vernieuwde catalogus met de nieuwste cd- en boekuitgaven uitgekomen. De agenda en de catalogus zijn te bestellen via info@groningenorgelland.nl

Zie ook

www.groningenorgelland.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl