GrootNieuwsRadio 1008 AM komt met orgelprogramma

Text Example

advertentieDe middengolf heeft een nieuwkomer. Op 1 december gaat GrootNieuwsRadio 1008 AM officieel van start. Het radiostation heeft een christelijke inslag en richt zich voornamelijk op de gelovige luisteraar. Actualiteiten en sociale thema’s gaan hand in hand met kerknieuws en geestelijke onderwerpen. Op de zondagavond gaat Jan Quintus Zwart op de nieuwe zender van start met een orgelprogramma.

Onder de naam “orgelbespeling op de zondagavond” hoopt Zwart een afwisselend orgelprogramma te produceren. Na een inleidende koraalbewerking volgt een gevarieerd programma met daarin ondermeer aandacht voor nieuw verschenen cd’s, orgelnieuws (in samenwerking met www.orgelnieuws.nl), de cd van de maand en in het oog springende concerten.

Naast aandacht voor orgels en organisten in Nederland zullen ook buitenlandse orgels en bespelers te horen zijn.

Zeker is dat naast koraalbewerkingen er ook ruimschoots aandacht zal zijn voor literatuur en improvisatie. Suggesties en repertoire zijn zeer welkom. Wie wil reageren, kan dat doen via info@jqz.nl

Op 1 december gaat de programmering van GrootNieuwsRadio 1008 AM officieel van start. De horizontale dagprogramma’s worden gepresenteerd door Wilfred Hardeman, Evert ten Ham en Jelmer Schuurman. Muziekpresentatoren zijn ondermeer Wim Pols en Jan Quintus Zwart.

Meer informatie

www.grootnieuwsradio.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl