Guy Bovet & Alfred Hitchcock in Turnhout

Zaterdag 13 september wordt in de Heilig Hartkerk van Turnhout de Hitchcock-film The Lodger vertoond in het kader van de Turnhoutse Orgelmaand 2014. De beelden worden van muzikaal commentaar voorzien door de Zwitserse organist Guy Bovet.

Text Example

advertentie 

The Lodger. A Story of the London Fog vormde in 1927 de doorbraak voor de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock (1899-1980). Het verhaal gaat over een seriemoordenaar die in Londen actief is en die het gemunt heeft op meisjes met blond haar. Organist en improvisator Guy Bovet zal de stomme film op het drieklaviers Steevens-orgel voorzien van muziek.

 

 

Orgelmaand

Het concert maakt deel uit van de Turnhout Orgelmaand 2014 die nog tot en met 5 oktober duurt. Daarin zijn onder meer concerten door Yves Rechsteiner (Frankrijk) en Gunnar Idenstam (Zweden) geprogrammeerd. Ook wordt tijdens de Orgelmaand een nieuwe cd gepresenteerd van het Le Royer/Potvlieghe-orgel van de Sint-Pieterskerk.

 

Westmalle

Het Hitchcock-concert begint, evenals alle andere concerten in de Orgelmaand, om 20.15 uur. Kaarten kosten € 10 (tot 18 jaar gratis). Na het concert is er gratis Westmalle en abdijkaas.

 

Meer informatie en voorverkoop

Vzw Octave
Uit in Turnhout