Haags Orgel Kontakt jubileert

Text Example

advertentieHet Haag Orgel Kontakt (HOK) bestaat dit jaar 35 jaar. Het HOK is het samenwerkingsverband voor orgelactiviteiten op vijf locaties in de Haagse binnenstad met een waardevol orgel: de Grote kerk, Lutherse Kerk, Kloosterkerk, St. Jacobuskerk en de Gotische Zaal van de Raad van State. Het jubileum wordt gevierd met de uitgave van een orgelboek en een concert op 12 september.

Het HOK brengt het ‘Haags Orgelboek’ uit, waarvoor Ben Fey, David de Jong, Ronald de Jong, Gijsbert Kok, Aart de Kort, Jos Laus, Johann Th. Lemckert, René A. Rakier en Marieke Stoel een kort werk hebben gecomponeerd. De orgelwerken zijn ook voor de gevorderde amateurorganist goed speelbaar. Het boek wordt gratis, als geschenk, gegeven aan elke organist die het jubileumconcert van het HOK bezoekt.

Dit jubileumconcert vindt plaats op vrijdag 12 september rond het Klais-orgel van de Houtrustkerk, aan de Beeklaan 535 in Den Haag; aanvang 20.15 uur. Thema is Rondom Messiaen. De HOK-organisten Aart Bergwerff, Jan Hage en Ben van Oosten zullen werken uitvoeren van Dupré, Litaize, Messiaen, Alain, Duruflé en Tournemire. Medewerking wordt verleend door Cappela en Schola St. Jakobi onder leiding van Jos Laus

Meer informatie

www.haagsorgelkontakt.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl