Haarlem broedplaats voor jong talent

Het Internationaal Orgelfestival Haarlem organiseert tijdens de komende jubileum-editie in juli 2014 opnieuw masterclasses voor jonge organisten en jonge componisten.

Text Example

advertentie 

Hiermee wil het Internationaal Orgelfestival Haarlem enerzijds bijdragen aan de ontwikkeling van jong talent en anderzijds het instrument orgel breder onder de aandacht brengen van de jongere generatie.

 

YoungTalents

Uit de aanmeldingen voor de YoungTalents-masterclasses zijn vier cursisten geselecteerd. De jongste deelnemer is de 15-jarige Donal McCann (Ierland). De overige uitverkorenen zijn onze landgenoot Leendert Verduijn (18 jaar) en de Chinezen Xiaozhu Wu (17 jaar) en Baoer Fu (18 jaar). Zij krijgen komende zomer les van Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Jos van der Kooy. De lessen vinden plaats op het Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk en het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie.

 

YoungComposers

Ook de deelnemers aan de YoungComposers-masterclasses zijn bekend. Het betreft Jan Esra Kuhl en Maximilian Schnaus (beiden Duitsland), Paolo Tognazzi (Italië) en Yuan Shen (China). Hun nieuwe orgelcomposities zullen tijdens de masterclasses worden besproken onder leiding van Zsigmond Szathmáry. Tijdens het festivalconcert op maandag 21 juli in de Grote of St.-Bavokerk worden deze nieuwe werken voor het eerst uitgevoerd.

 

Meer informatie

www.orgelfestivalhaarlem.nl

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem