Hans Fidom naar Het Orgelpark

Text Example

advertentieHans Fidom legt per 1 maart 2006 zijn functie neer van hoofdredacteur van Het Orgel, het orgaan van de Koninklijke Nederlandse Organistenvereniging. Hij treedt dan in dienst van stichting Het Orgelpark, die in de voormalige Amsterdamse Parkkerk een kunstencentrum gaat exploiteren waarin het orgel een centrale plaats inneemt.

Samen met de Arnhemse organist Johan Luijmes zal Fidom de artistieke invulling van het kunstencentrum en de programmering voor zijn rekening nemen. “We bevinden ons in de opbouwfase. Het Orgelpark moet een internationaal podium worden waar organisten, beeldende kunstenaars en bijvoorbeeld dansers elkaar treffen.

De voormalige Parkkerk zal zowel als podium, werkplaats en laboratorium dienen, waar kunstenaars naar hartenlust kunnen experimenteren. We mikken niet in eerste instantie op het traditionele orgelpubliek, maar op het brede, muziekminnende publiek. Momenteel wordt het in de kerk aanwezige Sauer-orgel uit 1922 gereconstrueerd. Het is de bedoeling dat op termijn andere orgels een plek in de kerk krijgen, waarmee we de periode vanaf 1850 tot heden kunnen bestrijken.”

Hans Fidom is sinds 1996 hoofdredacteur van Het Orgel, De Orgelkrant, De Zomeragenda en www.hetorgel.nl.

www.hansfidom.nl

www.hetorgel.nl

(bron: Reformatorisch Dagblad)

© 2005 orgelnieuws.nl