Hans Steketee (74) overleden

Text Example

advertentieOp 28 september is Hans (J.A.) Steketee overleden. Dat maakte zijn familie vandaag bekend. Steketee was jarenlang directeur van Flentrop Orgelbouw.

Hans Steketee werd geboren in 1936. In 1958 kwam hij als leerling-orgelmaker in dienst van D.A. Flentrop die hij in 1976 zou opvolgen als directeur. Onder zijn leiding werden vele grote buitenlandse projecten uitgevoerd zoals het orgel van de Holy Name Cathedral in Chicago, de restauratie van het Walcker-orgel in Riga en de nieuwe orgels in Dunblane en Kazan, maar ook belangrijke restauraties in Nederland zoals in de Westerkerk en het Concertgebouw in Amsterdam en de Sint Jan in Den Bosch. In 1998 werd Steketee opgevolgd door Cees van Oostenbrugge.

Hans Steketee overleed afgelopen dinsdag na acute hartklachten. Hij werd 74 jaar.

Op woensdag 6 oktober zal de uitvaart zijn. De uitvaartmis begint om 10.30 uur in ‘De Krijtberg’ aan het Singel te Amsterdam. Aansluitend zal rond 12.45 uur de begrafenis zijn op de Algemene Begraafplaats van Zaandam. Daarna is er gelegenheid tot condoleren in de ‘Hoop op d’Swarte Walvis’ op de Zaanse Schans.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 foto: www.flentrop.nl