Hendriksen & Reitsma Orgelbouw viert gouden jubileum

Op 12 april vorig jaar was het precies vijftig jaar geleden dat orgelmakerij Hendriks & Reitsma werd opgericht. De officiële viering van dit gouden jubileum vindt op donderdag 29 juni aanstaande plaats in Nunspeet. Bij die gelegenheid wordt ook een jubileum-cd gepresenteerd.

Text Example

advertentieDe heren Wouter Hendriksen en Pieter Reitsma, oud-medewerkers van Reil en Van den Berg & Wendt, schreven zich op 12 april 1966 in als orgelmaker in Nunspeet. Ze stonden daarmee aan de wieg van het bedrijf dat nog tot op de dag van vandaag hun beider naam draagt: Hendriksen & Reitsma Orgelbouw.

Vijftig
In de loop der jaren verlieten zo’n vijftig nieuwe orgels de werkplaats in Nunspeet. De eerste in 1967 voor de Christelijke Gereformeerde Kerk te Nunspeet, de grootse voor de Bethelkerk in Sliedrecht (39/IIIP, 1982) . Daarnaast werden zo’n 45 orgels door hen gerestaureerd, uitgebreid of aangepast.

Overname
Begin 2007 nam Geurt de With, na 29 jaar bij de firma te hebben gewerkt, de orgelmakerij over. Momenteel heeft hij met het bedrijf zo’n 120 orgels door heel Nederland in onderhoud. Naast het reguliere en groot onderhoud heeft Hendriksen & Reitsma een orderportefeuille met voornamelijk restauratie- en uitbreidingsprojecten.

Gevierd
Het vijftigjarig bestaan van de firma wordt op donderdag 29 juni om 20.00 uur gevierd in de Oenenburgkerk te Nunspeet. Evert van de Veen zal daar die avond het Hendriksen & Reitsma-orgel uit 1999 (foto) bespelen. Ook wordt een jubileum-cd gepresenteerd waar op vier orgels uit verschillende perioden van het bedrijf worden bespeeld: drie nieuwgebouwde instrument en een gerestaureerd en uitgebreid orgel.

Jubileum-cd opgenomen in Nunspeet, Sliedrecht, Lopik en Voorthuizen
De kerk, gelegen aan de Vlierweg  79 in Nunspeet, is vanaf 19.30 uur open voor ontvangst met koffie en thee. Na afloop is er een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Aanmelden wordt in verband met de catering zeer op prijs gesteld. Dat kan tot en met zaterdag 24 juni per mail info@hendriksen-reitsma.nl of telefonisch op 0341-252484.

 

© 2017 beeld www.orgelfoto.nl