Hengelose onderscheiding voor organist Gerrit Kommers

speeltafel orgel sint lambertusbasiliek hengelo ov

De Hengelose organist Gerrit Kommers ontving zaterdag 8 augustus het Stadscompliment ‘De Nijverbij’, dat maakte de gemeente Hengelo bekend. In de Sint-Lambertusbasiliek werd hem de gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Schelberg uitgereikt na afloop van het concert dat Kommers gaf ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als organist.

Text Example

advertentieDe 70-jarige Kommers doceerde van 1971 tot 2006 orgel aan de muziekschool in Hengelo en was als organist actief in diverse Hengelose kerken. Ook was Kommers docent muziektheorie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij actief als componist.

Als bestuurslid is Kommers nauw betrokken bij de Stichting Orgelconcerten die jaarlijks een serie organiseert op het Vermeulen/Adema-orgel in de Sint-Lambertusbasiliek. Zelf trad hij ook regelmatig op in de concertserie.

Het Stadscompliment wordt sinds 2014 uitgereikt aan ‘personen en organisaties als blijk van dank voor hun vrijwillige inzet ten behoeve van de Hengelose samenleving of voor een opmerkelijke prestatie.’

 

© 2015 beeld Anton Dommerholt