Henk Verhoef benoemd in Oude Kerk Amsterdam

Text Example

advertentieHet bestuur van Stichting de Oude Kerk te Amsterdam heeft besloten Henk Verhoef te benoemen tot organist van de Oude Kerk, naast Matteo Imbruno. Met de benoeming heeft de Oude Kerk twee organisten.

Al enkele jaren is Henk Verhoef betrokken bij de concerten in de Amsterdamse Oude Kerk daarnaast is hij ook adviseur inzake de orgels. De beide organisten zijn samen verantwoordelijk voor het bespelen de orgels bij concerten, ontvangsten en speciale gelegenheden, het beheer van de instrumenten, en het organiseren van orgelconcerten, masterclasses, het Sweelinck Festival en de International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck.

Henk Verhoef (*1961) is tevens organist van Museum Amstelkring ‘Ons’ Lieve Heer op Solder’ en de Oosterkerk te Amsterdam. Daarnaast is hij actief als beiaardier, dirigent van Camerata Oude Kerk en docent aan het Amsterdams Conservatorium en de Nederlandse Beiaardschool. Als adviseur is Verhoef betrokken bij de restauratie van orgels, klokken en beiaarden.

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie: Matteo Imbruno