Henk Verhoef organist titulair Nieuwe Kerk Amsterdam

Text Example

advertentieHenk Verhoef is per 1 januari 2013 benoemd tot organist titulair van de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij wordt daarmee, samen met Bernard Winsemius (senior organist titulair), vaste bespeler van de beide orgels van de Nieuwe Kerk. Winsemius en Verhoef ontwikkelen tevens de orgelprogrammering, in overleg en samenwerking met de orgelcommissie van de Nieuwe Kerk.

Verhoef zal in De Nieuwe Kerk de orgels niet alleen bespelen maar ook beheren. Die beheerstaak vervult hij al sinds 2008. Het orgel van de Hermitage Amsterdam valt reeds onder zijn hoede. Hij zal organist blijven van de Vrije Universiteit en de Amsterdamse Oosterkerk.

Henk Verhoef (*1961) studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij is adviseur bij restauraties. Als bestuurslid van de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij monografieën over de orgels in de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaïkerk. Behalve organist is Verhoef ook beiaardier. Hij doceert aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en is beiaardier van de Vrije Universiteit en de stad Woerden. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

Meer nieuws

www.nieuwekerk.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl