Herdenkingsconcert Albert de Klerk in Josephkerk Haarlem

Albert de Klerk | © beeld YouTube

Dit najaar is het 25 jaar geleden dat organist, dirigent en componist Albert de Kerk overleed. De Andriessen/De Klerk Stichting staat daar op 26 november 2023 bij stil met een herdenkingsconcert in de Sint-Josephkerk in Haarlem, waar De Klerk vele decennia actief was.

Text Example

advertentieAlbert de Klerk overleed op 2 december 1998 op 81-jarige leeftijd. Hij was 45 jaar lang dirigent van Koor Katholiek Haarlem, het tegenwoordige Concertkoor Haarlem. Van 1956 tot 1983 was hij stadsorganist van Haarlem, waarbij hij het beroemde Müller-orgel van de Grote of St. Bavokerk bespeelde. Hij gaf concerten in binnen- en buitenland en maakte tal van radio-, plaat- en cd-opnames.

Vooraanstaand

Daarnaast was hij bijna 65 jaar lang organist van het Adema-orgel in de Haarlemse Sint-Josephkerk. Hij was een begenadigd improvisator en leverde als conservatoriumdocent vele leerlingen af. Daarmee is Albert de Klerk een van de meest vooraanstaande Nederlandse musici van de twintigste eeuw.

Herdenkingsconcert

Het herdenkingsconcert wordt op zondag 26 november om 15.30 uur gegeven door Leo van Doeselaar, oud-leerling van De Klerk aan het Amsterdams Conservatorium. Het programma bevat naast uiteraard orgelwerk van De Klerk, ook muziek die hem na aan het hart lag: César Franck, Hendrik Andriessen en Jan Mul.

De toegang is vrij, aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

adriessendeklerkstichting.nl