Herinneringen aan ‘PW’

Text Example

advertentieAreópagus, Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland, organiseert donderdag 23 maart in Lutherse kerk van Monnickendam een concert ter herinnering aan Piet Wiersma.

Het concert heeft als thema ‘Herinneringen aan PW’. Volgens de organisators moet het een ‘vrolijke ‘Remember Piet Wiersma’’ worden.

Wiersma (Aduard 1946) was twintig jaar organist van de Grote kerk in Monnickendam. Hij overleed vrij plotseling op 21 augustus 2003. De laatste jaren van zijn leven was hij bezig met het op cd zetten van alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op Groningse orgels. Verder had hij een grote privé-lespraktijk.

Tijdens het concert zingt het koor Psallite Bach-koralen onder leiding van Frans Koning. Ike Rebel bespeelt het orgel. Er worden video- en filmopnames vertoond en ook ds. Martien Pettinga verleent zijn medewerking.

Het is de bedoeling om samen te genieten van de dingen die Wierma zelf als het belangrijkste zag, zegt Areópagus: ‘het orgel, Bach en humor. Wiersma’s motto was ‘Gain dag zönder lach’. Hij had nog meer liefhebberijen: autorijden, drinken en eten (vooral Chinees)’.

Aanvang

20.00 uur: koffie en muziek

20.30 uur: programma

Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Adres

Lutherse kerk

Zuideinde 39

Monnickendam

Zie ook

www.areopagus.nl

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© foto IKON