Herinneringsconcert Frans van Tilburg in Dorpskerk Katwijk

Met een concert op het Van Assendelft-orgel in de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn wordt op vrijdag 29 mei de herinnering aan organist Frans van Tilburg levend gehouden.

Text Example

advertentie 

Het is dit jaar tien jaar geleden dat Van Tilburg overleed. Daarom willen de Cor de Vries en Arjan Wolfswinkel herinneringen ophalen aan deze bekende organist die niet alleen vele concerten, koor- en samenzangbegeleiding verzorgde, maar ook veelal koraalgebonden werk schreef. Het concert onstond in nauw overleg met de weduwe van Van Tilburg.

 

De Vries en Wolfswinkel spelen een programma met koraalbewerkingen van Frans van Tilburg en van zijn leraren Feike Asma, Adriaan Kousemaker en Jan Bonefaas. Daarnaast klinken werken die regelmatig op zijn concertenprogramma’s verschenen. Besloten wordt met een koraalfinale (met aansluitend samenzang) van Van Tilburgs leerling Bert Kruis.

 

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, evenals het programmaboekje. Er is halverwege het programma een pauze waarin koffie en thee verkrijgbaar is.

 

 

© 2015 foto: Frans van Tilburg aan het orgel van de Grote Kerk te Gorinchem (1994)