Het langste concert ter wereld

Wie bij het begin van het concert aanwezig was, haalt zeker het einde niet. In Halberstadt wordt sinds 2001 het stuk A.S.L.A.P. (As Slow As Possible) van John Cage uitgevoerd en het duurt nog tot 2639.

Het concert is begonnen op 5 september 2001. Het oorspronkelijk 20 minuten durende stuk is hierbij opgerekt tot een lengte van 639 jaar. In 2001 was het 639 jaar geleden dat het historische orgel in Halberstadt werd ingewijd.

Omdat het voor organisten te vermoeiend is om de toetsen ingedrukt te houden, hoeven zij alleen zandzakjes op het speciaal voor dit doel gebouwde John Cage orgel te leggen.

Indien u dit project wilt sponsoren, dat kan voor 1000 euro per jaar. De eerstkomende veertig jaar zijn al wel volgeboekt.

(bron: Der Neue Merker-A4)

http://www.john-cage.halberstadt.de/

http://www.newalbion.com/artists/cagej/

http://www.geo.de/GEO/kultur_gesellschaft/2004_07_GEO_cage_2/?linkref=geode_teaser_short&SDSID=

http://www.harzlife.de/index.html?kurios/john-cage-projekt.html

http://www.klassiekemuziekgids.net/componisten/cage.htm

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.