Het Orgel

Text Example

advertentieHet Orgel – thema-avond – donderdag 22 september – 18.30 uur – Veel bezoekers van de Dordtse Kunstkerk hebben vragen over het Ypma-orgel, of vinden het orgel gewoon een interessant onderwerp. Daarom staat dit instrument die avond centraal!

Het orgel staat op het moment zeer in de belangstelling. Zo is het op

zaterdag 10 september, tijdens Open Monumentendag, Nationale Orgeldag. Ook is er in Dordrecht sinds 9 juni een Orgelacademie. Met de oprichting van de Stichting Internationale Orgelacademie heeft Dordrecht internationale allure op orgelgebied gekregen. Daarnaast zijn er plannen voor een orgelfestival in 2007 rond de bouw van het barokorgel in de Grote Kerk.

Op deze thema-avond rond het orgel zal een aantal sprekers aanwezig zijn, die ingaan op de historie, de muziek en het instrument zelf. Deze keer in een bijzondere combinatie met een tentoonstelling over Kerken in Dordrecht.

Speciaal voor het thema ‘Religieus erfgoed’ van de landelijke Open

Monumentendag 2005 heeft de Amsterdamse fotograaf Misha de Ridder in opdracht van de gemeente Dordrecht een fotoserie gemaakt. Onder de titel ‘Het dak van de hemel’ zijn diverse kerkgebouwen en kerkinterieurs op een verrassende wijze gefotografeerd.

Kunstkerk

Museumstraat 65

Dordrecht

Aanvang 18.30 uur

Entree € 5,00,

Entree inclusief diner en goed glas wijn € 25,00

Reserveren tot en met 14 september via kunstkerk@dordrecht.nl of 078-6398555

© foto: Jarko De Witte van Leeuwen