Hommage aan Arie J. Keijzer met orgeltour en avondconcert op Goeree-Overflakkee

Arie J. Keijzer | © foto Koos Schippers

Met een orgeltour en een avondconcert wordt op zaterdag 29 juni op Goeree-Overflakkee een hommage gebracht aan organist en componist Arie J. Keijzer (1932-2023).

Text Example

advertentieKeijzer groeide zelf op Goeree-Overflakkee op. Hij was er organist in Ooltgensplaat, Middelharnis en Oude-Tonge voor hij in 1976 organist werd van de Grote Kerk en de Augustijnenkerk in Dordrecht.

Hij schreef groot aantal werken voor orgel, waaronder zes orgelsymfonieën, en voor andere bezettingen. Als docent aan de conservatoria van Maastricht en Rotterdam leidde hij vele organisten op. 

Connectie

Aan deze hommagedag zullen zeven organisten meewerken, waarvan zes als leerling een directe connectie hebben met Arie J. Keijzer. Ook is de ‘tweede generatie’ vertegenwoordigd. Centraal in het programma staan orgelwerken van Keijzer. De orgels die deze dag worden bespeeld, zijn alle gebouwd door de firma Leeflang, waarvan twee broers van Arie (Johan en Jan) zorgden voor intonatie of bedrijfsvoering.

Orgeltour en avondconcert

De hommagedag gaat van start met een korte orgeltour die om 15.00 uur begint in de Hervormde Kerk van Ooltgensplaat. Het orgel zal daar worden bespeeld door Johan den Hoedt en Martien de Vos. Om 16.00 uur bespeelt Gerben Mourik het orgel van de Hervormde Kerk in Stad aan ’t Haringvliet.

Om 20.00 uur wordt de dag besloten met een concert in de Grote Kerk van Middelharnis, verzorgd door Ineke Pieters, Johan van Broekhoven, Johan den Hoedt, Paul Kieviet, Gerben Mourik en Jan van Dijk.

Toegang

De toegang tot zowel de orgeltocht als het avondconcert is gratis; er is een collecte voor de bestrijding van de onkosten.