Hooglandse Kerk Leiden wordt Engelse kathedraal

Text Example

advertentieAls het plan van Stichting Cathedral Organ Leiden gerealiseerd wordt, zal de Hooglandse Kerk in Leiden binnen enkele jaren verrijkt zijn met een groot Engels orgel. De onlangs opgerichte Stichting Cathedral Organ Leiden zal dit plan presenteren tijdens een bijeenkomst op 19 mei aanstaande.

Stichting Cathedral Organ Leiden spreekt in de uitnodiging van ‘een voor Nederland uniek orgelproject’ en ‘het grootste Engelse orgel van het Europese vasteland’. Orgelnieuws.nl heeft exclusief inzage gehad in de brochure die op 19 mei verstrekt zal worden; het orgel dat men beoogt is wat stijl en omvang betreft inderdaad bepaald opzienbarend.

Een gerenommeerd comité van aanbeveling heeft zich inmiddels achter de plannen geschaard. De door de Stichting Cathedral Organ Leiden aan de pers verstuurde uitnodiging maakt er nog geen melding van, maar de lijst bevat klinkende namen van personen uit de bestuurlijke en artistieke sector in binnen- en buitenland.

Tijdens de bijeenkomst op 19 mei zal de stichting het plan inhoudelijk presenteren en nader toelichten. Tevens zal worden aangegeven hoe bedrijven en particulieren het project kunnen ondersteunen en hun naam aan het orgel verbinden. Na afloop kan, bij een drankje en een hapje, met het bestuur en de adviseurs van Stichting Cathedral Organ Leiden verder van gedachten worden gewisseld.

De presentatie op 19 mei a.s. begint om 14:00 uur in de Hooglandse Kerk (Middelweg) te Leiden en is voor iedereen toegankelijk.

© 2006 www.orgelnieuws.nl