Improvisatieconcours Haarlem via webcam

Text Example

advertentieHet Internationaal Improvisatieconcours Haarlem is via de website via webcam te volgen. De voorrondes van het concours zijn op 15 en 16 juli, de finale is op 17 juli. Het improviatiewedstrijd vindt plaats op het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie het Müller-orgel en de Grote- of Sint-Bavokerk in Haarlem.

Deelnemers zijn de Nederlanders Wilbert Berendsen, Wout Bosschaart, Jacob Lekkerkerker en Gerben Mourik. Dennis Vallenduuk kwam in de finale als winnaar van het improvisatieconcours Het Orgelpark. Verder doen mee Jukka Aro (Finland), David Cowen (Engeland), Jean-Baptiste Dupont (Frankrijk), David Franke en Frank Krumbolz (Duitsland). Jukka Aro en David Franke zaten in 2006 in de finale van het Haarlemse concours, maar wonnen niet.

Het Internationaal Improvisatieconcours maakt deel uit van het Internationaal Orgelfestival, dat afgelopen zaterdag begon met concerten op een groot aantal orgels in de binnenstad van Haarlem. De organisatie maakte bekend dat 2500 mensen op de eerste Haarlemse Orgeldag afkwamen. Op de foto geeft Anton Pauw een demonstratie op het Cavaillé-Coll-orgel van de Philharmonie.

De webcamera is te vinden op

http://www.bavo.nl/bladen/live.htm

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl