Improvisatiecursus Gerben Mourik in Singelkerk Ridderkerk

Op zaterdag 21 januari 2017 geeft Gerben Mourik een improvisatiecursus op het Van den Heuvel-orgel in de Singelkerk te Ridderkerk. De cursus is bedoeld voor zowel amateur-organisten als conservatoriumstudenten.

De cursus zal de volle breedte van het improvisatievak bestrijken, waarbij er vooral vanuit de mogelijkheden en de input van de deelnemers wordt gewerkt. De aspecten ‘harmoniseren’ en ‘verwerken van het thematische materiaal’ zijn daarbij de pijlers.

Aan de cursus kan actief worden meegedaan (kosten € 65), maar het is ook mogelijk om als toehoorder aanwezig te zijn (€ 35). De cursus kent een ochtendsessie van 10.00 uur tot 12.15 uur en een middaggedeelte van 13.30 uur tot 17.30 uur.

’s Avonds zal Gerben Mourik om 20.00 uur een improvisatieconcert geven op het drieklaviers orgel uit 1972 in de Singelkerk geven.

 

Aanmelden voor de cursus kan via info@gerbenmourik.nl

 

© 2016 beeld singelkerk.nl

 

Nederlandse Orgelkalender 2017

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.