Inspiratiebijeenkomst voor kerkorganisten in Amersfoort

In de kapel van het Hoornbeeck College in Amersfoort kunnen organisten van voornamelijk psalmzingende gemeenten zich op zaterdag 16 mei een middag lang laten inspireren. In een programma met orgelspel, samenzang, bezinnende bijdragen en discussie kunnen organisten zich laten bemoedigen in hun vorm van kerkelijk werk.

Text Example

advertentie 

De organisten Bram Bout (Tholen), Erik Haase (Kampen), Joost Schellingerhout (Kesteren) en Jan Peter Teeuw (Ridderkerk) zullen orgelspel en samenzangbegeleiding in diverse stijlen laten horen. Orgelspel voor de dienst, begeleiden in de stijl van Klaas Bolt, improvisatie en tekstuitbeelding zijn enkele van de onderwerpen die daarbij aan de orde komen. Er worden uitsluitend psalmen gezongen, zowel isoritmisch als ritmisch.

 

Aanmoedigen

Twee orgelspelende predikanten, ds. C.J. Droger (Chr. Gereformeerd Vlaardingen) en ds. M. Messemaker (Hervormde Woudenberg), zullen de aanwezige organisten niet alleen in een kritische spiegel laten kijken, maar ook aanmoedigen. Tijdens panelbesprekingen wordt met elkaar gediscussieerd over de kerkmuzikale praktijk en is er gelegenheid vragen te stellen.

 

Hauptwerk

De inspiratiemiddag begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. In de kapel van het Hoornbeeck College (Utrechtseweg 228, Amersfoort staat een Hauptwerk-orgel met samplesets van de Rotterdamse Laurenskerk en de Utrechtse Domkerk. In de pauze zijn stands met bladmuziek en cd’s te bezoeken. Deelname kost 10 euro per persoon inclusief twee maal koffie of thee en iets lekkers.

 

Initiatief

De inspiratiebijeenkomst is een initiatief van Evert van Dijkhuizen, journalist en zelf als kerkorganist actief in Amersfoort. Aanleiding was onder meer een enquête en artikelenserie in het Reformatorisch Dagblad over organisten uit eigen achterban. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij evdijkhuizen@rd.nl, het volledige programma wordt dan per mail toegestuurd.

 

© 2015 beeld www.orgelnieuws.nl