Internationaal orgelconcours in Groningen

Van 3 tot en met 11 augustus 2017 vindt in Groningen de International Martini Organ Competition plaats.

Text Example

advertentieHet concours wordt georganiseerd door de Stichting Martinikerk Groningen, het Prins Claus Conservatorium en het Peter de Grote Festival. Groningen herbergt maar liefst drie internationaal vermaarde en geliefde Schnitger-orgels. Met het concours willen de organisatoren deze unieke situatie uitbuiten.

Kandidaten
De wedstrijd staat open voor professionele organisten en vakstudenten tot 35 jaar uit de gehele wereld. Kandidaten worden geselecteerd op grond van toegestuurde beeld- en geluidsopnamen.

Locaties
Het concours zelf bestaat uit drie ronden. De eerste ronde vindt plaats in de Pelstergasthuiskerk en de Martinikerk, de tweede ronde in de Der Aa-Kerk en de finale in de Martinikerk.

Het te spelen repertoire varieert van Jan Pieterszoon Sweelinck tot Jan Welmers, die voor de tweede ronde een opdrachtwerk zal schrijven.

Rondom het concours vinden ook masterclasses, concerten en excursies naar de Groningse ommelanden plaats.

Jury
De jury bestaat uit Theo Jellema (voorzitter), Jon Laukvik (Noorwegen/Duitsland), Paolo Crivellaro (Italië/Duitsland), Masaaki Suzuki (Japan), Christophe Mantoux (Frankrijk) en Daniel Zaretsky (Rusland).

 

Meer informatie
Website International Martini Organ Competition Groningen