Internationaal orgelconcours in Pistoia (I)

Text Example

advertentieDe Fondazione Accademia di Musica Italiana per Organo di Pistoia organiseert voor de tweede keer een internationaal orgelconcours.

De wedstrijd staat open voor alle organisten die op 25 april 2013 de leeftijd van 45 jaar nog niet hebben bereikt. Geïnteresseerden dienen een opname te maken van de volgende werken van Girolamo Frescobaldi: ‘Messa della Madonna’ & Toccata avanti la Messa, Canzona dopo l’Epistola, Toccata per l’Elevazione, Bergamasca.

Adresgegevens en een digitaal inschrijvingsformulier zijn te vinden op de website van de organisatie: www.accademia-organo.it

Zowel het inschrijvingsformulier als de opname moet uiterlijk 1 februari 2013 bij het secretariaat binnen te zijn. Tevens dient een bedrag van € 50 aan inschrijvingskosten te worden overgemaakt.

De voorrondejury, onder meer bestaande uit Anton Pauw en Henk Verhoef, selecteert vervolgens op basis van alle inzendingen acht deelnemers die aan het concours worden toegelaten. De resultaten van deze voorselectie worden op 1 maart 2013 via internet bekend gemaakt.

Het concours vindt plaats op 24 en 25 april 2013 in San Marcello Pistoiese. In deze kerk bevindt zich een orgel van Pietro Agati uit 1790. Meer informatie hierover is op bovengenoemde website te vinden. Elk van de deelnemers speelt een recital met een maximale duur van veertig minuten. De spelers zijn tot op zekere hoogte vrij in het te kiezen repertoire, zij het dat dit wel muziek moet betreffen van voor 1700. De uitvoering worden beoordeeld door een internationale jury die wordt voorgezeten door Martin Haselböck en verder onder meer bestaat uit James David Christie en Matteo Imbruno. De drie prijswinnaars ontvangen een geldbedrag van respectievelijk € 3.000, € 2.000 en € 1.000.

Zie

www.accademia-organo.it

© 2013 www.orgelnieuws.nl