Internationaal Orgelfestival 2006

Text Example

advertentieDe ‘Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag’ is er in geslaagd om voor dit jaar opnieuw een bijzonder interessant orgelfestival te organiseren in de Grote Kerk aan de Torenstraat te Den Haag (centrum). Zoals bij zovele internationale muziekfestivals zal ook de programmering van het Haagse orgelfestival dit jaar voor een deel in het teken staan van het Mozart-jaar.

Bij de organisatie van het orgelfestival is het streven onverminderd gericht op hoogwaardige kwaliteit waar het de keuze van de solisten en de samenstelling van de programma’s betreft.

Het openingsconcert zal op zaterdag 26 augustus op het monumentale Metzler-orgel worden gegeven door de fameuze organist Hans Fagius uit Zweden. Hij is vooral bekend geworden door zijn veelgeroemde CD-opnamen van het complete orgeloeuvre van J.S. Bach. Ook in de Grote Kerk zal hij onder andere enkele Bach-werken ten gehore brengen.

De Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling zal op dinsdag 29 augustus het tweede concert verzorgen. Hij brengt op het Metzler-orgel een programma met populaire orgelwerken, waarmee hij o.a. op het orgel in de Rotterdamse Doelen veel succes oogstte.

Een dag later, op woensdag 30 augustus, zal de Haagse organist Jan Hage (organist van de Kloosterkerk) het Metzler-orgel bespelen. Op het programma staan werken van Bach, Reger, Mozart, Respighi en Julius Reubke.

De vaste organist van de Grote Kerk, Ben van Oosten, zal op donderdag 31 augustus aandacht schenken aan het Mozart-jaar. Op het Metzler-orgel brengt hij een programma dat als motto heeft: ‘Rondom Wolfgang Amadeus Mozart’. Naast orgelwerken van Mozart zelf zullen aan Mozart gerelateerde werken worden uitgevoerd uit de Romantiek (Liszt) en van hedendaagse componisten (Gardónyi en Bovet).

Het slotconcert van het orgelfestival zal op het Metzler-orgel worden gegeven op zaterdag 2 september door de wereldvermaarde Zwitserse organist Guy Bovet. Naast werken van klassieke meesters zal hij ook buitengewone eigen composities ten gehore brengen. Wie wil horen hoe tango’s op het orgel klinken mag dit concert niet missen…

Voor de complete programma’s wordt verwezen naar de website van het ‘Haags Orgel Kontakt’: www.haagsorgelkontakt.nl (zie: actueel).

Aanvang van alle concerten: 20.15 uur. Toegangskaarten (inclusief programmaboekje) uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk op de avond van het concert vanaf 19.45 uur.

Toegangsprijzen

€ 10,- / € 8,- (26 augustus en 2 september) en € 7,- / € 6,- (29, 30 en 31 augustus). Laag tarief: CJP / 65+ / vrienden Grote Kerk / Ooievaarspas (kinderen onder geleide gratis). Info: 070 – 352.08.49. en e-mail: pieterbaak@wanadoo.nl

[ingezonden bericht]

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 fotografie met dank aan www.orgelfoto.nl