Internationaal Orgelfestival in Grote Kerk Den Haag

Van 23 tot en met 30 augustus wordt in de Grote Kerk te Den Haag het jaarlijkse Internationaal Orgelfestival gehouden. In vijf concerten zullen organisten uit binnen- en buitenland het Metzler-orgel laten klinken in een breed repertoire.

Text Example

advertentie 

Het openingsconcert op zaterdag 23 augustus zal worden gegeven door Dirk Out. In de week daarop (dinsdag 26 tot en met donderdag 28 augustus) nemen Kees van Eersel, de Russische concertorganist en hooforganist van de Philharmonie van Sint Petersburg, Daniel Zaretsky, en de vaste organist van de Grote Kerk, Ben van Oosten, plaats achter de klavieren van het Metzler-orgel (50/IIIP, 1971).

 

Escaich

Het slotconcert wordt op zaterdag 30 augustus gegeven door de Parijse organist Thierry Escaich. Op zijn programma staan naast werk van Bach, Franck, Bonnal en Duruflé ook drie improvisaties.

Bij alle concerten zijn de verrichtingen van de organist te volgen via een groot videoscherm.

 

Toegang

De concerten beginnen telkens om 20.15 uur. De kerk is open vanaf 19.45 uur. De toegansprijs bedraag € 10, inclusief programmaboekje. Houders van CJP, 65+, Ooievaarspas en donateurs van de Grote Kerk betalen € 8. Kinderen onder geleide hebben gratis toegang.

 

Meer informatie en volledige programmering is te raadplegen op

www.haagsorgelkontakt.nl

 

 

© 2014 fotografie Pieter Baak