Internationaal Orgelfestival Haarlem 2014

Text Example

advertentieVolgend jaar vindt de 50e editie plaats van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Dit jubileum is voor de organisatie reden om uit te pakken met een extra feestelijk festivalprogramma.

YoungTalents-masterclass

In het voorjaar van 2014 zullen maximaal acht orgeltalenten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar worden geselecteerd om in juli deel te nemen aan masterclasses onder leiding van Lorenzo Ghielmi, Olivier Latry en Jos van der Kooy. De masterclasses, die deels voor het publiek toegankelijk zullen zijn, vinden plaats op het Christiaan Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk en het Cavaillé-Coll-orgel in de Grote Zaal van de Philharmonie.

YoungComposers-masterclass

De YoungComposers-masterclass is een doorgaand project met als doel jonge componisten te stimuleren vernieuwende werken voor orgel te schrijven. De geselecteerde composities worden met de YoungComposers en de uitvoerders behandeld tijdens een masterclass onder leiding van nieuwe muziek-specialist Zsigmond Szathmáry. De werken worden uitgevoerd tijdens een speciaal festivalconcert in de Bavokerk.

Internationaal Improvisatieconcours

Het 50e Internationaal Improvisatieconcours vindt plaats van 14 t/m 18 juli 2014. De wedstrijd staat open voor organisten die zijn geboren na 18 juli 1974. De deelnemers zullen al improviserend met elkaar de strijd aangaan op het Christiaan Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk en het Cavaillé-Coll-orgel in de Grote Zaal van de Philharmonie. De jury bestaat uit: David Briggs (USA/UK), Jürgen Essl (D), Zuzana Ferjencikova (CZ), Gilbert Amy (F) en Jan Hage (NL).

ZomerAcademie

Tijdens de ZomerAcademie verzorgen docenten als Ton Koopman, Michael Radulescu, Masaaki Suzuki, Jon Laukvik, Louis Robillard en Luigi Tagliavini masterclasses op de orgels in de Grote of St.-Bavokerk en de Philharmonie.

Inschrijven

De inschrijving voor de masterclasses voor YoungComposers en YoungTalents is inmiddels geopend. De inschrijving voor het Improvisatieconcours start op 1 december 2013. Aanmelden voor de ZomerAcademie is mogelijk vanaf 1 januari 2014.

Meer informatie / inschrijven via www.orgelfestivalhaarlem.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl