Internationaal Schnitger Orgelconcours 2017 in Alkmaar

Van 9 tot en met 17 juni 2017 vindt in Alkmaar de twaalfde editie van het Internationaal Schnitger Orgelconcours plaats. Het concours maakt deel uit van het Orgel Festival Holland is bedoeld voor vakorganisten en gevorderde orgelstudenten tot 35 jaar. Deelnemers kunnen zich inmiddels inschrijven.

Text Example

advertentieHet concours wordt gespeeld op zowel het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel als het Van Covelens-orgel in de Grote Sint Laurenskerk en het Christian Müller-orgel in de Kapelkerk te Alkmaar. De deelnemers mogen zich met elkaar meten in uitvoering van werk van Bach, Danksagmüller, Hurlebusch, Krebs, Lübeck, Muffat, Sweelinck en Van Rossem.

Jury
De jury bestaat  uit Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin, Maurizio Croci, Franz Danksagmüller, Miklós Spányi en David Titterington. Het prijzenpakket bestaat uit geldprijzen van 1.000 tot 5.000 euro en een publieksprijs.

Inschrijven
Wie zich wil inschrijven voor het concours moet na 30 juni 1981 geboren zijn. Kandidaten dienen voor 1 februari 2017 een opname in te sturen waarop zij Psalm 24 van Van Noordt, Trio in d BWV 583 van Bach en de grote Preludium in e van Bruhns spelen op een pijporgel.

Ronden
Na de digitale voorronde wordt de eerste ronde op de beide orgels in de Grote Sint Laurenskerk gespeeld. Voor de tweede ronde  wordt uitgeweken naar de Kapelkerk, waarna de finale op 17 juni opnieuw in de Grote Sint Laurenskerk wordt gespeeld.

 

Meer informatie