Internationaal Schnitger/Freytag Orgelfestival en concours 2016

orgel noordbroek

Nederland krijgt een orgelfestival én een orgelconcours bij. De Stichting tot Behoud en Bevordering van Orgelcultuur in Noord Nederland (StiBéONN) organiseert van 2 tot en met 5 juni 2016 een nieuw orgelfestival in de provincie Groningen. Hoogtepunt van het festival moet een orgelconcours voor orgelstudenten worden.

Text Example

advertentie 

StiBéONN heeft ervoor gekozen om de historische orgels van Meeden, Noordbroek en Zuidbroek centraal te stellen tijdens het festival. Op het programma staat onder meer een openingsconcert op donderdag 2 juni, een driedaags orgelconcours en een groots avondconcert met orgel een een befaamd koor op zaterdag 4 juni.

 

Concours

Het internationale concours richt zich geheel op studenten aan binnen- en buitenlandse conservatoria. Maximaal zes kandidaten worden na voorselectie toegelaten om te spelen voor de jury bestaande uit Thiemo Janssen (Norden), Leonore Lub (Noordbroek) en Henk de Vries (Zuidbroek). Het concours vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni en is openbaar toegankelijk.

 

Iedere kandidaat speelt drie ronden. Naast een aantal verplichte werken krijgen de kandidaten de gelegenheid om zowel in Noordbroek (eerste ronde) als Zuidbroek (finale) een kwartier zelf gekozen repertoire ten gehore te brengen.De winnaar ontvangt de mogelijkheid om concerten te geven in de Martinikerk te Groningen, de Grote- of Jacobijnerkerk te Leeuwarden, de Hervormde Kerk te Noordbroek en de St. Ludgerikirche in Norden (D).

 

Aanmelden

Aanmelden voor deelname kan vóór 1 april 2016 via de website van het concours. Kandidaten dienen ten tijde van het concours als zodanig zijn ingeschreven te staan bij een binnen- of buitenlands conservatorium. Er vindt een voorselectie plaats door middel van het inzenden van een geluidsopname.

 

Meer informatie over zowel het concours als het festival is te vinden op www.orgelcultuur-noordnederland.nl.

 

© 2016 fotografie Gérard van Betlehem