Internationale Orgelacademie in Alden Biesen (B)

Van woensdag 10 tot en met maandag 15 augustus vindt in en rond het Belgische Alden Biesen de Internationale Orgelacademie plaats. Het evenement is bedoeld voor gevorderde liefhebbers, orgelstudenten en (semi-)professionele organisten.

Text Example

advertentie 

De academie is gevestigd in de Landcommanderij Alden-Biesen en maakt deel uit van een grotere zomeracademie waarin ook een koor- en orkestmuziek een plaats heeft. De de docenten van de orgelacacdemie zijn Bine Bryndorf (Buxtehude en Bach), Philippe Bardon (achttiende-eeuwse Franse muziek) en Luc Ponet (muziek uit de Lage Landen en prinsbisdom Luik).

 

De lessen worden gegeven in de O.L.V.-basiliek in Tongeren (hoofdorgel Le Picard 1752/Thomas 2002 & koororgel Thomas 2014), de O.L.V.-kerk in Sint-Truiden (Schumacher 1996/2014) en de Kerk van de Landcommanderij in Alden Biesen (Van Peteghem 1788). De kosten voor actieve deelname bedragen € 200 (inclusief toegang tot alle concerten van het zomerfestival). Passieve deelnemers, oftewel luisteraars, hebben vrije toegang tot de masterclasses.

 

Meer informatie en inschrijven

organum-aldenbiesen.be

 

 

Foto: Thomas-koororgel O.L.V.-basiliek Tongeren | © 2016 beeld Alexander Ponet