Internationale Orgelconferentie in Utrecht

Text Example

advertentieMuseum Speelklok in Utrecht is op 3 en 4 oktober het toneel van een internationale conferentie onder het thema ‘de herleving van het orgel als gemeenschappelijk Europees cultureel erfgoed’. De tweedaagse conferentie is onderdeel van het Europese orgelfestival ‘Connecting Arts’ dat in oktober in de Domstad wordt gehouden.

Het doel van de conferentie is om professionals uit internationale kunstwereld te motiveren en aan te moedigen om het orgel in te zetten voor nieuwe artistieke en educatieve doeleinden. Daarnaast is het doel Europese bekendheid te geven aan de formule van Connecting Arts: orgel in combinatie met diverse kunstdisciplines. De conferentie richt zich op culturele ondernemers, vertegenwoordigers van culturele instellingen, overheidsinstanties, kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines en andere belangstellenden in Europa.

Het programma van de conferentie bestaat uit lezingen en ‘case stories’ over interdisciplinair programmeren, educatieve aspecten van Connecting Arts producties en over het flexibele gebruik van bestaande orgels uit alle stijlperiodes dat als een uitdaging dient om de orgelprogrammering te vernieuwen. De sprekerslijst vermeldt namen als Frans Brouwer, Reitze Smits, Bernard Foccroulle. Dr. Kees Vuyk, Johan Luijmes, Joost Langeveld, Neil Wallace en Prof. Dr. Hans Davidsson.

Meer informatie

www.connectingarts.org/nl/conferentie-educatie/conferentie.html

Zie ook

02-08|10 Orgelfestival Connecting Arts in Utrecht

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl