Internationale Zomeracademie Alden Biesen van 10 tot en met 15 augustus 2022

Van Peteghem-orgel Alden Biesen | © fotografie Gérard van Betlehem

Van 10 tot en met 15 augustus 2022 vindt in Alden Biesen (B) en omstreken een internationale zomeracademie plaats. De academie richt zich op organisten, koorzangers en barokinstrumentalisten.

Text Example

advertentieZowel professionals, muziekstudenten als ervaren amateurmusici van vergelijkbaar niveau kunnen aan het zesdaagse evenement deelnemen. De academie biedt dagelijkse masterclasses, studietietijd op orgels in de regio, een docenten- en een deelnemersconcert.

Orgelacademie

Voor de masterclasses wordt gebruik gemaakt van instrumenten in Alden Biesen (Van Peteghem), Spa (Thomas), Sint-Truiden (Ancion) en Tongeren (Le Picard/Thomas-hoofdorgel en Thomas-transeptorgel).

Orgeldocenten zijn Johannes Ebenbauer (Wenen) en Luc Ponet (Tongeren/Leuven). Ebenbaur concentreert zich op repertoire van Bach, Frescobaldi, Froberger, Kerll en Muffat. Bij Ponet zal muziek uit de Franse, Luikse en Zuid-Nederlandse barok op de lessenaar staan.

Andere disciplines

De Zomeracademie richt zich ook op andere disciplines dan orgel. Zo is er cursusaanbod voor koor en vocale muziek (nieuwe muziek, Engelse kathedraalmuziek en stemtraining) en barokke uitvoeringspraktijk en kamermuziek. Tevens is er in samenwerking met Musica Sacra Basiliek Tongeren een compositiewedstrijd uitgeschreven voor een Magnificat en een feestelijk Nederlandstalig ordinarium.

Deelname

Inschrijven voor de Internationale Zomeracademie kan tot 10 juli 2022. Voor organisten en instrumentalisten kost deelname € 350 (€ 250 voor studenten); koordeelnemers betalen € 225. De Academie biedt ook overnachtingen en catering aan.

Meer informatie

summeracademy-aldenbiesen.be