Internationale Zomeracademie Alden Biesen van 10 tot en met 15 augustus 2024

Van 10 tot en met 15 augustus 2024 vindt in Alden Biesen (B) en omstreken een internationale zomeracademie plaats. De academie richt zich op organisten, koorzangers en barokinstrumentalisten.

Text Example

advertentieZowel professionals, muziekstudenten als ervaren amateurmusici van vergelijkbaar niveau kunnen aan het evenement deelnemen. De academie biedt dagelijkse masterclasses, individuele lessen, studietijd op orgels in de regio en (docenten)concerten.

Orgelacademie

Voor de masterclasses wordt gebruik gemaakt van instrumenten in Alden Biesen (Van Peteghem), Diekirch (Thomas), Sint-Truiden (Ancion), Hasselt (Cavaillé-Coll), Korte (Moors) en Tongeren (Le Picard/Thomas-hoofdorgel en Thomas-transeptorgel).

Docenten zijn Johannes Ebenbauer, Luc Ponet, Tineke Steenbrink, Benjamin-Joseph Steens en Susanne Ebenbauer. Ebenbauer concentreert zich op repertoire van Muffat, de Centraal-Europese orgelkunst en improvisatie. Ponet richt zich op Duitse barok en Frans/Belgisch-romantisch repertoire.

Steenbrink doceert basso sontinuo vanuit becijferde bas en improvisatie, bij Steens staat Franse barok en clavichord centraal. Susanne Ebenbauer geeft zangcoaching met vocale oefeningen, kennismaking met zangtechniek, en werken aan liederen en aria’s.

Andere disciplines

De Zomeracademie richt zich ook op andere disciplines dan orgel. Zo is er cursusaanbod voor koor en vocale muziek (nieuwe muziek, liturgische muziek en stemtraining) en barokke uitvoeringspraktijk en kamermuziek. Tevens is er de Stage Young Schola met een programma dat jonge zangers en zangeressen (tussen 8 en 15 jaar oud) de kans biedt om zich te ontwikkelen in de traditie van de Maitrises de Reims.

Deelname

Inschrijven voor de Internationale Zomeracademie kan tot 15 juli 2024. Voor organisten en instrumentalisten kost deelname € 400 (€ 300 voor studenten); koordeelnemers betalen € 325. De Academie biedt ook overnachtingen en catering aan.

Meer informatie

summeracademy-aldenbiesen.be