InternetRadio orgelnieuws.nl

Met het verdwijnen van de orgelrubrieken op Radio 4 lijkt er definitief een einde te zijn gekomen aan ‘het orgel’ binnen de publieke media. Dit wordt door de orgelliefhebbers in Nederland als groot gemis ervaren.

Text Example

advertentieMet de recente ontwikkelingen op internet gebied is echter een alternatief voor de traditionele radio binnen handbereik gekomen. De toenemende snelheid van het internet en de komst van ‘adsl’ in de huiskamers maken het steeds meer mogelijk digitale muziek en video middels dit medium te verspreiden en te ontvangen. Via het internet is een groot deel van de orgelliefhebbers te bereiken. 

orgelnieuws.nl wil de techniek gaan bieden voor de orgelwereld om ‘ons’ instrument weer voor een groot publiek te promoten door het opzetten van een nederlandse internetzender rond het orgel.

orgelnieuws.nl gaat een wekelijks programma samenstellen en zal op een vast tijdstip worden uitgezonden. De samenstelling zal in handen zijn van de redactie van orgelnieuws.nl.

De programmering zal met name een thematisch karakter krijgen. Naast thema uitzendingen kunnen nieuwe cd’s, opname van concerten en festivals op de agenda staan.

Sinds 5 november is er op een aantal tijdstippen een testuitzending voor een beperkt aantal luisteraars opgezet. De beperking heeft allereerst te maken met het selecteren van de juiste techniek.

Voor het gebruik maken van internetradio heeft u een media-player nodig.

Bekende media-players zijn Winamp, QuickTime, Windows Media Player en RealOne.

[de redactie: GvB, GdeB, WF & BR]