It takes two – Tangos for Violin and Organ

it takes two tangos for violin and organ

Het label Animato Music Productions heeft een zeer diverse catalogus. Daarin zijn ook fraai cd’s te vinden zoals deze plaat die organiste titulaire van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen, Peter van de Velde, samen met Nadja Nevolovitsch maakte en werd opgedragen aan goede vriend Gerard Pels. Het is hun derde cd samen. De bespeelde instrumenten zijn een orgel van de Vlaamse bouwer Stevens uit 1909, een harmonium van de Belgische bouwer Merklin en een viool van Camillus Camilli uit 1731.

Text Example

advertentie 

Je zou met dit instrumentarium werk van Bach, Brahms, Franck en wat aardige Vlaamse componisten kunnen opnemen. Het werd een plaat met tangomuziek. Een gepassioneerde en sensuele dans in de kerk. Swingen op een viool, begeleid op orgel, een als toch stijf en stug te boek staand instrument. Soms een schmierende viool met een zwoel harmonium. Een purist mag er iets van vinden en ook nog zeggen, maar wat een muziek!

 

De opname is mooi helder en gelukkig niet te direct. Mij is niet duidelijk waarom Albéniz consequent wordt gespeld als Albiniz. Overigens een van de hoogtepunten: Albéniz’ Tango. De plaat biedt een onverwachte ontmoeting met het orgel. De zwierige, losse kant van het strengste instrument. Een ontmoeting op hoog niveau, mede dankzij Peter van de Velde en Nadja Nevolovitch.

 

 

It takes two

Tangos for Violin and Organ

Nadja Nevolovitsch, viool – Peter Van de Velde, Sint-Michielskerk Antwerpen

 

Tango ‘Por Una Cabeza’ (Gardel, arr. Williams); Primavera Porteña (Piazzolla); Otoño Porteño (Piazzolla); Malagueña (Albeniz, arr. Kreisler); Danse espagnole (De Falla, arr. Kreisler); Tango étude No. 3 (Piazzolla); Adíos nonino (Piazzolla); Tango (Albeniz, arr. Kreisler); Danse espagnole (Granados, arr. Kreisler); Do Not Say ‘Adieu’ (Retro-Tango (Nevolovitsch); Broadway Dance (Novolovitsch); It Takes Two (Kentish); Ezpata Dantza (Hakim); Tango Tout Court (Brossé); Libertango (Piazzolla); Milonga del Ángel (Piazzolla); Fracanapa (Piazzolla)

 

Label: Animato
Nummer: AMP 31515
Speelduur: 67’30
Booklet: 12 pagina’s (NE/EN/DU)
Prijs: € 14,95

 

Meer informatie

Peter Van de Velde

Antwerpse Kathedraal Concerten