Jaap den Hertog overleden

Text Example

advertentieZondagavond 22 juli is na een kort ziekbed Jaap den Hertog overleden aan de gevolgen van een slopende ziekte. Den Hertog verwierf in 2009 bekendheid door een promotie op Anthoni van Noordt met het proefschrift ‘Anthoni van Noordt en zijn Tabulatuurboeck, in het kader van de Amsterdamse orgelcultuur tussen 1630 en 1675’.

Andere publicaties van zijn hand zijn een hoofdstuk in de orgelmonografie over het Pieterskerkorgel in Leiden en een boek over de recente restauratie van het orgel in de Marekerk in dezelfde plaats.

Den Hertog ontving zijn orgelopleiding onder meer aan het Amsterdams Conservatorium waarna hij als muziekdocent werkzaam was aan het Driestar College in Gouda en het Ichthus College in Veenendaal. Vervolgens maakte hij een overstap naar het wiskundeonderwijs en werkte hij aan het Freudental Instituut voor Didactiek en Natuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht, waar hij zich bezighield met didactiek van het wiskundeonderwijs in het HBO.

In 2002 werd hij door het College van Kerkrentmeesters aangesteld als adviseur voor het gehele orgelbezit van de Protestantse Gemeente in Leiden. In die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij onder andere de restauratie van het orgel van de Marekerk. Ook bij projecten elders in het land was hij werkzaam als adviseur.

© 2012 www.orgelnieuws.nl