Jaarlijkse OrgelProm Rotterdam op 4 maart

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam
Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 4 maart gaat in de Laurenskerk het Rotterdamse orgelseizoen van start met de jaarlijkse OrgelProm. Stichting Rotterdam Orgelstad organiseert deze ‘uitmarkt’ waarop concertorganisatoren zich presenteren en uiteenlopende activiteiten die dag uitmonden in een groot concert.

Text Example

advertentieDe dag begint met de mogelijkheid voor amateurorganisten om diverse orgels in Rotterdam te bespelen. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur zijn daarvoor beschikbaar de orgels in de Bergsingelkerk, de Goede Herderkerk in Schiebroek, de Hillegondakerk te Hillegersberg, de Grote Kerk te Overschie, de Oude Kerk in Charlois en de Open Hofkerk in Pendrecht. Aanmelden via rotterdamorgelstad.nl.

OrgelProm Markt
In de Laurenskerk wordt vanaf 13.00 uur de OrgelProm Markt gehouden met informatie over Rotterdam Orgelstad, de deelnemende concertorganisaties, stands met bladmuziek, cd’s en orgelbouw.

Om 13.00  en 14.00 uur kunnen kinderen onder begeleiding van Maarten de Keizer en Maurits Bunt zelf het DOE-orgel in elkaar zetten. Kinderen kunnen worden aangemeld bij cinthadevreede@gmail.com met vermelding van naam, leeftijd en gewenst tijdstip. Per workshop kunnen er 15 kinderen deelnemen. Het Doe-Orgel wordt ter beschikking gesteld door Verschueren Orgelbouw, die ook aanwezig is bij de OrgelProm. Dan gaat ook een crowdfundingactie van start om zo’n doe-orgel aan te schaffen voor educatie aan Rotterdamse schoolkinderen.

Voor alle leeftijden is er vanaf 13.00 uur een teken- en schilderworkshops voor alle leeftijden onder leiding van Pieter Huijser. Van 13.30 uur tot 13.45 uur zal Maurits Bunt (student aan Codarts) improviseert op het koororgel improviseren. Studenten van Codarts spelen van 14.30 uur tot 14.45 uur een Fagotsonate van Telemann rond het koororgel.

Hoofdconcert
Negen organisten van kerken die aangesloten zijn bij Rotterdam Orgelstad geven van 15.00 uur tot 16.00 uur het hoofdconcert van de OrgelProm. Afwisselend op alle orgels spelen zij met medewerking van koperblazers van Codarts. Op het programma staat muziek van onder meer Bach, Händel, Mendelssohn, Dupré, Langlais, De Klerk en Andriessen. Kinderen van 6 tot 16 jaar kunnen tijdens het concert meedoen aan een teken- en schilderwedstrijd.

Meer informatie
www.rotterdamorgelstad.nl

 

© 2017 beeld Gérard van Betlehem