Jan van Westenbrugge: Jubileumconcert [GESIGNALEERD]

Text Example

advertentieJan van Westenbrugge

Jubileumconcert op het orgel van de Hervormde Kerk te Wateringen

Fantasie “Prijs den Heer met blijde galmen” (Van Westenbrugge); Choralvorspiel “Erbarm’ Dich mein, o Herre Gott” (Bach-BWV 721); Allegro in D (Stanley); Variaties over “O God van hemel, zee en aard” (Bonefaas); Andante Religioso (Landsman); Allegro Final in C opus 123 nr. 4 (Renaud); Voorspel en koraal over Psalm 121 (van Westenbrugge); March in G (Smart); Andante Cantabile (Rea); Fantasie “Wie maar de goede God laat zorgen” (Asma); Festival Marche in C (Calkin); Fantasie “Wij knielen voor uw zetel neer” (van Westenbrugge); Serenade in G (Widor); Marche in D (Guilmant); Fantasie-Toccata “Ruis, o Godstroom der genade” (Van Westenbrugge)

Label: Mirasound

Bestelnummer MIRA 299420

Prijs: € 14,95

Klik hier om dit artikel te bestellen

Ter gelegenheid van zijn 40-jarig organistenjubileum verscheen er een nieuwe cd van Jan van Westenbrugge, organist van de Hervormde Kerk te Wateringen. Onlangs werd er in de Orgelvriend breeduit stilgestaan bij dit heuglijke feit door middel van een interview met de jubilaris.

Op deze jubileum-cd komt een breed scala aan orgelwerken aan bod afgewisseld met eigen werk. Dat tekent van Westenbrugge. Voor elk wat wils. In zijn programma is een lijn te ontdekken die Feike Asma destijds ook hanteerde. Veel overeenkomsten dus en ook dat typeert Van Westenbrugge. Hij heeft nooit een geheim gemaakt van zijn fascinatie voor Asma. Deze cd is dan ook een dwarsdoorsnee van 40 jaar orgelpraktijk en zal zijn weg onder het publiek weten te vinden.

Het boekje bevat twaalf pagina’s met daarin alle mogelijke informatie over orgel, programma en jubilaris. Een eerlijk visitekaartje van een aimabel mens.

© 2007 www.orgelnieuws.nl