Jan van Westenbrugge viert halve eeuw kerkorganistschap

jan van westenbrugge

In 2017 is het vijftig jaar geleden dat Jan van Westenbrugge zijn carrière als kerkorganist begon. Op zaterdag 11 november wordt dat gouden jubileum gevierd met een concert in de Hervormde Kerk te Wateringen. 

Text Example

advertentieJan van Westenbrugge (Kerkwerve, 1948) is sinds 1967 kerkorganist, eerst in Rozenburg en Maasdijk, sinds 1974 in de Hervormde Kerk van Wateringen. Daarnaast is hij actief als koordirigent, orgeldocent, begeleider en organist tijdens uitvaartdiensten op diverse begraafplaatsen in de regio Den Haag.

Zijn spel is buiten de kerkdiensten niet alleen te beluisteren tijdens concerten, het werd ook vastgelegd op diverse grammofoonplaat-, cd- en radio-opnames. Van Westenbrugges programma’s kenmerken zich door een lichte voorkeur voor romantisch repertoire en omlijsting met koraalbewerkingen.

Bij zijn 25-jarig organistenjubileum in 1992 werd hij onderscheiden met een bronzen medaille van de Société Académique d’Education ‘Arts, Scienes et Lettres’. In 2007 werd hij ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als organist benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontving hij het draaginsigne in goud van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland.

Het jubileumconcert op 11 november begint om 19.30 uur. Behalve de jubilaris werken organist/pianist Jan Peter Teeuw en panfluitist Leon Koppelman aan het concert mee. Toegang is gratis, collecte na afloop.

 

Zie ook
www.janvanwestenbrugge.nl