Jan Willems benoemd tot stadsorganist van Oosterhout

Jan Willems | beeld Facebook

Jan Willems is aangesteld als de eerste stadsorganist van Oosterhout, in de provincie Noord-Brabant. Zijn benoeming is ingegaan op 1 mei 2023.

Text Example

advertentieDe aanstelling van Jan Willems als stadsorganist is het resultaat van het initiatief van Stichting Ludens. Deze stichting heeft als doel de instandhouding van het Maarschalkerweerd-orgel in de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout, evenals het bevorderen van de waardering voor waardevolle orgels in andere kerken en kloosters binnen de gemeente.

Jan Willems, geboren in 1980, is sinds 2007 hoofdorganist van de Basiliek Sint-Jan-de-Doper en is daarmee verbonden aan de Catharinaparochie in Oosterhout. Hij heeft orgel gestudeerd aan het Brabants Conservatorium en was eerder organist van de Sint-Paulusabdij in Oosterhout en de Sint-Bavokerk in Raamsdonk. Naast zijn werk als organist en koordirigent is hij ook sociaal geograaf en doceert hij aardrijkskunde aan het Stedelijk Gymnasium in Breda.

In samenwerking met Stichting Ludens zal Jan Willems de orgelcultuur in Oosterhout bevorderen door middel van concerten, educatieve projecten en culturele initiatieven. Daarnaast zal hij de gemeente adviseren over het behoud van de monumentale orgels.