Jean-Pierre Lecaudey – Grand Orgue de Saint-Rémy-de-Provence

Jean-Pierre Lecaudey, vaste bespeler van het Pascal Quoirin-orgel in Saint-Rémy-de-Provence, presenteert zijn orgel op het label Pavane Records in werken uit de negentiende en twintigste eeuw.

Text Example

advertentieHet is de tweede cd uit een reeks waarin het in 1983 in een kas uit 1923 gebouwde orgel (62/IIIP) door hem voor het voetlicht wordt gehaald. Quoirin maakte een eigentijds orgel, geënt op de rijke Franse orgelgeschiedenis, in het bijzonder die van het romantische en symphonische orgel. Zo beschikt het behalve een keur aan tongwerken, fluiten en strijkers over een 24 sterk, tamelijk klassiek plenum.

In Volume 1 presenteerde Lecaudey dit klassieke karakter met werken van Lully, De Grigny Bach (JS & CPE) en Beethoven. In dit tweede deel wordt het gezocht in de grote orgelevergreens van Liszt, Mendelssohn, Widor, Franck, Duruflé, Alain en Dupré.

Behalve enkele detailplaatjes is er in het cd-booklet niets over het orgel te zien en te lezen. De werken worden wel in drie talen toegelicht.

 


Jean-Pierre Lecaudey – Grand Orgue de Saint-Rémy-de-Provence

Volume 2 – XIXe & XXe siècles

Prélude et fugue sur B.A.C.H. (Liszt); Sonate op. 65 No. 6 ‘Vater unser im Himmelreich’ (Mendelssohn); Variations de la 5e Symphonie op. 42 No. 1 (Widor); Prélude, fugue et variation (Franck); Variations sur le Veni creator op. 4 (Duruflé); Variations sur un thème de Clément Jannequin (Alain); Variations sur un noël op. 20 (Dupré)

Label: Pavane Records
Nummer: ADW 7581
Speelduur: 65’48
Booklet: 16 pagina’s (FR/DU/EN)
Prijs: € 19,99 via jpc.de