Jean Telder (75) overleden

Text Example

advertentieKerkmusicus, programmamaker en orgeladviseur Jean Telder is op zondag 13 januari na een ziekbed overleden. Hij werd 75 jaar.

Jean Telder werd geboren op 5 maart 1937. Na een onderwijsopleiding studeerde hij eerst schoolmuziek en later orgel bij Johan Spelde aan het conservatorium van Hilversum.

Telder ging werken bij de NCRV-radio waar hij programma’s met gewijde muziek maakte. In 1968 startte hij op de klassieke zender Hilversum 4 een serie orgeluitzendingen. Ook vielen kerkmuzikale programma’s onder zijn verantwoordelijkheid. Hij bleef tot 1992 werkzaam bij de NCRV.

Jean Telder was als organist actief in diverse kerken in Utrecht, waarna hij cantor-organist werd van de Goede Herderkerk te Hilversum en tot 2005 van de Maria Christinakerk te Den Dolder.

Als orgeladviseur was hij tevens actief voor de Orgel Advies Commissie van de Gereformeerde Organistenvereniging. Hij bouwde zelf ook actief mee aan een aantal kist- en huisorgels. Een aantal instrumenten bouwde hij zelfstandig, waaronder zijn eigen huisorgel.

De uitvaartplechtigheid wordt maandag 21 januari gehouden in de Nicolaikerk te Utrecht.

© 2013 www.orgelnieuws.nl