Johan G. Koers: twee bundels orgelwerken

Text Example

advertentieJohan G. Koers

* Choral pour Orgue & Hymnus Veni Redemptor Gentium

* Tryptique / Nocturne / Versus Alleluiatici

Uitgave: Boeijenga Music Publications

Nummer: BE1061 (Choral &c) en BE1060 (Tryptique &c)

Pagina’s: 36 per deel

Prijs: € 14,95 per deel

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]
Op 28 november vorig jaar werd in de Grote Kerk van Leeuwarden een concert gegeven ter gelegenheid van de presentatie van de eerste uitgaven van orgelwerken van Johan G. Koers. Al meerdere malen waren zijn werken uitgevoerd, maar tot uitgave was het nog niet gekomen. Eigentijdse muziek met – de titels verraden het al – wat Franse invloeden. De registratieaanwijzingen zijn sumier, maar dat moet voor de speler van muziek van dit niveau geen problemen opleveren.

Johan G. Koers (Oranjewoud, 1953) begon zijn orgelstudie bij Jan Timmer in Heerenveen. Vervolgens behaalde hij zijn einddiploma B bij Piet Post. Aansluitend studeerde hij nog orgel bij Haite van der Schaaf en van 1985 tot 1992 compositie bij Jan Masséus.

Hij is organist van de Doopsgezinde Gemeenten te Heerenveen en Tjalleberd, orgeldocent aan het Centrum voor de Kunsten De Meldij te Drachten en muziekrecensent van de Heerenveense Courant.

Zijn oeuvre omvat onder andere orgelwerken, liederen en kamermuziek. Zijn werken hebben een sterk lyrische richting, die gepaard gaat met een scherpe ritmiek.

© 2009 www.orgelnieuws.nl