Joletta Bok (19) tweede organist Zaltbommel

Text Example

advertentieDe negentienjarige Joletta Bok is onlangs benoemd tot tweede organist van de Sint Maartenskerk te Zaltbommel. Eerder dit jaar benoemde de Hervormde Gemeente ook al een nieuwe titularis: Hugo Bakker.

Joletta Bok (*1991) kreeg haar eerste orgellessen toen ze zes jaar oud was. Op haar elfde jaar werd ze organiste van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Poederoijen. Sinds maart 2010 is ze ook organist van de Hervormde Gemeente in Tuil en de Hervormde Gemeente in Gameren, en vanaf september is Joletta dirigente van kinder- en jeugdkoor ‘Immanuël’ uit Sprang-Capelle.

Joletta had achtereenvolgens les van Leen Groeneveld, Leendert Slobbe en Arno van Wijk, die haar voorbereidde op het conservatorium. Ze kreeg een jaar les op de Academie Muzikaal Talent waar haar docenten onder andere waren: Reitze Smits (orgel), Jaap Zwart (theorie) en Erika Waardenburg (ensemble). Ook kreeg ze daar o.a. een masterclass van Leo van Doeselaar. Momenteel studeert Joletta hoofdvak orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Reitze Smits.

© 2010 www.orgelnieuws.nl