Jongste deelnemer neemt wisselbeker mee naar huis

Text Example

advertentieMark Brandwijk is winnaar van het Feike Asma Concours in de categorie 12 tot 15 jaar. Zijn uitvoering van de bewerking over de Avondzang van Feike Asma overtuigde de jury. Vorig jaar en het jaar daarvoor won hij ook, zodat hij de wisselbeker mag houden. Net als vorig jaar was hij de jongste deelnemer aan het concours.

De finale vond dinsdag 1 september plaats met zes deelnemers, twee in elke leeftijdscategorie. Voor het eerst bereikte ook een vrouwelijke deelnemer de finale in de jongste categorie.

In de categorie van 16 tot 20 jaar won verliezend finalist van vorig jaar: Evan Bogerd. Hetzelfde gold voor de leeftijdscategorie van 20 tot 24 jaar waar Peter Biemond, deelnemer voor de zesde maal, beslag legde op de beker.

Stichting Vox Humana en Johannus Orgelbouw b.v. organiseerden voor de zesde keer het Feike Asma concours, een jaarlijks evenement voor jonge orgelspelende amateurs. In drie leeftijdscategorieën streden zaterdag 28 augustus negentien deelnemers om de wisselbekers. Bijna de helft van hen deed voor het eerst mee. Vox Humana en Johannus willen met het concours jongeren enthousiast maken voor het orgelspel.

Peter Eilander, Harm Hoeve en Wybe Kooijmans vormden de jury. Finalisten moesten een koraalbewerking spelen van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas of Klaas Jan Mulder.

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie: ESL fotografie