Jubilerende Laurenscantorij voert Marcel Dupré’s ‘De Profundis’ uit

laurenscantorij rotterdam

Marcel Dupre’s De Profundis wordt zaterdag 12 november uitgevoerd tijdens een jubileumconcert van de vijftigjarige Laurenscantorij in de Laurenskerk in Rotterdam. Hayo Boerema zal koor en solisten in dit grootse werk begeleiden op het Marcussen-hoofdorgel. 

De Profundis van Marcel Dupré (1886-1971) is een toonzetting van psalm 130, ‘Uit de diepten’. Hij schreef het werk ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Dupré, een wonderkind dat al vroeg bekend raakte met het orgel, componeerde een versie voor orkest en één voor orgel.

Op zaterdag 12 november voert de Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker met organist Hayo Boerema en vocale solisten deze laatste versie uit. Ook klinkt het motet Jesu, meine Freude BWV 227, dat Bach schreef voor een begrafenis. Wie nu treurige muziek verwacht, komt bedrogen uit. Hier hoor je hoop en perspectief.

Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker
Hayo Boerema – orgel
Nienke Oostenrijk – sopraan 1
Maria Goetze – sopraan 2
Victoria Cassano – alt
Stephan Adriaens – tenor
Jan Douwes – bas
Andreas Goetze – bas
Rebecca Rosen – cello
Robert Franenberg – contrabas

Bestel kaarten via laurenscantorij.nl
€ 10 tot € 25
Voor jongeren t/m 29 jaar zijn er kaarten aan de deur verkrijgbaar voor € 10 (zitplaats gegarandeerd)
‘De Profundis’ is het vierde en laatste jubileumconcert van de Laurenscantorij in 2016. Binnen de door de gekozen rang is er vrije plaatskeuze. De stoelen worden niet gereserveerd.

 

 

© 2016 beeld Laurenscantorij