Jubileum Marco den Toom

De Hoevelakense organist Marco den Toom geeft zaterdagmiddag 25 november een jubileumconcert op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen. Met het concert viert hij zijn 12½-jarige jubileum als organist.

Marco den Toom (28) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en volgde daarnaast lessen van onder anderen Herman van Vliet, Charles de Wolff en Klaas Jan Mulder.

Text Example

advertentieAlle bezoekers van het jubileumconcert krijgen een mini-cd van de jubilaris. Op deze single, met als titel ‘Reprovisatie’, staan opnamen uit de Agneskerk in Amsterdam en de Saint-Eustache in Parijs. De twee belangrijke facetten van zijn muzikale voorkeur, symfonisch en theatraal, zijn op het cd’tje te horen. Zo speelt hij een door hem zelf gereproduceerde, jazzy improvisatie van wijlen Piet van Egmond. Het orgel van de Agneskerk is hiermee voor het eerst vastgelegd op de zilveren schijf.

Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs bedraagt € 6,00 / kinderen € 3,00. Het programma bevat virtuoze orgelwerken, improvisatie, koraalbewerkingen en samenzang.

 

Meer informatie
www.marcodentoom.nl