Jubileumconcert Jan J.van den Berg 60 jaar concertorganist

Text Example

advertentieDe Delftse organist Jan J. van den Berg viert op woensdag 23 november zijn 60-jarig jubileum als concertorganist met het geven van een concert. Hij doet dit op dezelfde locatie waar 60 jaar geleden als zestienjarige zijn loopbaan begon: de Sint Joriskerk in Amersfoort.

Jan J. van den Berg (1929) werd geboren in Amersfoort. Hij kreeg zijn eerste orgellessen van zijn vader, die organist was van het Bätz-orgel van de Lutherse Kerk. Daarna kreeg hij les van Adriaan C. Schuurman, toenmalige organist van de Joriskerk in Amersfoort. De band tussen Van den Berg en Schuurman is gebleven tot Schuurmans overlijden. Naast Bach zette Van den Berg bijna altijd werk van zijn leermeester op het programma. In compositorisch opzicht zijn Van den Berg en Schuurman sterk aan elkaar verwant.

De afgelopen jaren gaf Jan J. van den Berg orgelconcerten door heel Nederland. Veel ervan gaf hij op het orgel in de Nieuwe Kerk in Delft, waar hij 41 jaar organist was. De laatste jaren geeft hij veel concerten in de Remonstrantse Kerk in Delft.

Op het programma van zijn jubileumconcert staan werken van Bach, Franck, Reger, Van den Berg en Schuurman. Na afloop is er gelegenheid Jan J. van den Berg te feliciteren.

De kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang.

© 2005 orgelnieuws.nl

[© 2005 foto] Jan J. van den Berg door Peter Sneep gefotografeerd.