Jubileumdag 25 jaar Stichting SOL in Maastricht

orgel sint servaas maastricht

De Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt op zaterdag 18 juni gevierd met een jubileumdag in Maastricht. Op het programma staat een symposium, een orgelwandeling en een jubileumconcert voor orgel en orkest in de Sint-Servaas.

Text Example

advertentieDe viering van het jubileum gaat ’s morgens van start met een symposium over een aantal bijzondere aspecten van de orgelcultuur in het algemeen en in Limburg in het bijzonder. Het symposium wordt gehouden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Sprekers zijn Reitze Smits, Ton van Eck, Johan Zoutendijk en Gerard Sars.

Het symposium begint om 10.00 uur. Een half uur daarvoor is er ontvangst met koffie in de foyer. Na een korte pauze om 11.00 uur wordt het symposium om 12.30 uur afgesloten met een lunch in de Koning Willem I-foyer van het theater.

Orgelwandeling
’s Middags volgt een orgelwandeling langs drie Maastrichtse kerken met markante orgels: de Sint-Matthias, de O.L.V.-Basiliek en de Waalse Kerk. Ton van Eck zal hier telkens een concert van een klein half uur geven.

Orgel en orkest
De jubileumdag wordt om 17.00 uur in de Sint-Servaas afgesloten met een concert door Marcel Verheggen (orgel) en het Philips Symfonie Orkest onder leiding van Jules van Hessen. Voorafgaand zal de Limburgse gouverneur, Theo Bovens, een korte toespraak houden. Op het programma staat werk voor orgel solo (Festival Overture van W.T. Best, delen uit Symphonie Nr. 5 van Widor), orkest (Symphonisch gedicht ‘Koit’ van Heino Eller) en werk voor orgel en orkest (Orgelconcert van Hendrik Andriessen en delen uit Symphonie Nr. 3 ‘Orgelsymphonie’ van Saint-Saëns).

Kaarten en passe-partouts
Voor het programma op 18 juni 2016 worden passe-partouts aangeboden voor zowel deelname aan het symposium (inclusief lunch en een aantal consumpties), jubileumuitgave programmaboek Orgelfestival Limburg 2016, de orgelwandeling en het jubileumconcert in de Sint-Servaas. De prijs voor deze passe-partouts bedraagt € 70 p.p..

De capaciteit in de bovenzaal van het TahV is beperkt: max. 130 plaatsen. Passe-partouts zijn te bestellen door € 70 of een veelvoud van dit bedrag over te schrijven op de rekening van de Stichting SOL (NL77 RABO 0104946849) onder vermelding van naam, adres, postcode en woonplaats van degene voor wie de kaarten bedoeld zijn. Individuele kaarten voor het jubileumconcert in de Sint-Servaas zijn te bestellen via de website van het Theater aan het Vrijthof (www.theateraanhetvrijthof.nl), deze kaarten kosten € 15.

 

Lees ook

 

©  2016 beeld (orgel Sint-Servaas, Maastricht) | archief ORGELNIEUWS